میدکو تجلی توانمندی بخش خصوصی در سازندگی کشور

شرح خبر: پنج پروژه بزرگ‌ شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) با ارزش سرمایه گذاری ۴۰۰ هزار میلیارد ریالی به صورت ویدئوکنفرانس و با حضور ریاست ‌جمهوری به بهره‌برداری رسید.
میدکو تجلی توانمندی بخش خصوصی در سازندگی کشور
به گزارش شرح خبر:

این 5 پروژه بزرگ میدکو شامل مجتمع فولادسازی و واحد خنک‌سازی کک به روش خشک (CDQ) شرکت فولاد زرند ایرانیان، مجتمع تولید کاتد مس شرکت بابک مس ایرانیان، تجهیز ناوگان عملیات معدنی شرکت کاراوران صنعت خاورمیانه و مجتمع پخت آهک و دولومیت شرکت گسترش و نوسازی معادن خاورمیانه (ممرادکو)  است.

برای اجرای این طرح‌ها ۴۰۰ هزار میلیارد ریال با حمایت بانک پاسارگاد سرمایه‌گذاری شده که زمینه اشتغال به کار چهار هزار و ۱۵۰ نفر را فراهم خواهد کرد.

دیگران چه می خوانند:

 

8d1e39a6-1107-46bc-8362-4597c1a8058e

 

 

 

میدکو جزو چهار شرکت برتر بورسی

مدیرعامل بانک پاسارگاد و رییس هیأت مدیره شرکت میدکو نیز مراسم افتتاح 5 پروژه بزرگ میدکو گفت: در چارچوب سیاست های دولت و در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی فعالیت های این مجموعه شکل گرفته به گونه ای که هم اکنون  یک و نیم میلیون نفربه صورت مستقیم و غیرمستقیم سهامدارهستند ، میدکو اولین هلدینگی است که که با ثبت در بورس فعالیت خود را  شروع کرده است.

به گفته مجید قاسمی ،  یکی از ویژگی های این مجموعه مشارکت آحاد مردم در بورس است که با 100 میلیارد تومان سرمایه آغاز بکار کرده و هم اکنون ارزش میدکو در تابلو  بورس 195هزار  میلیارد تومان  است که جزو چهار شرکت برتر بورسی محسوب می شود.

قاسمی  با اشاره به استفاده از اقتصاد دانش بنیان در این مجموعه تصریح کرد: هم اکنون تکنولوژی تانک بایولیچینگ برای نخستین بار در کشور تجاری می شود و مجموعه میدکو توانسته نمایندگی انحصاری این نوآوری را کسب کند و در منطقه منا برای استفاده از این تکنولوژی باید از طریق میدکو  اقدام کنند که یک ویژگی منحصربه فرد است.

وی به اتکا به امکانات داخلی، حداکثربحث درون زایی و برون‌نگری به لحاظ صادرات در مجموعه میدکو اشاره کرد و افزود: تا پایان امسال برای صادرات غیر نفتی 3 میلیارد دلار خواهد شد، کل سرمایه گذاری میدکو معادل 5/6 میلیارد دلار در فاز نخست یعنی تا پایان امسال که از این میزان هم اکنون 5/5 میلیارد دلار روی زمین است و یک میلیارد دلار باقی مانده تا اوایل سال آینده به نتیجه خواهد رسید.

قاسمی تصریح کرد: برای فاز دوم در میدکو10 میلیارد دلار دیگرسرمایه گذاری خواهد شد یعنی در مجموع حدود 5/16 میلیارد دلاربرای دو فاز که 2/4 میلیون تن فولاد به 10 میلیون تن افزایش خواهد یافت ، 50 هزار تن مس کاتد به 300 هزار تن خواهد رسید.

 

 

بهره برداری از نیروگاه جدید تا 1401

علی اصغر پورمند مدیر عامل میدکو نیز در این مراسم افزود: آغاز به کار شرکت میدکو از سال 87 بود اما  پروژه ها بخشی در سال 90 و قسمت عمده در سال 92 آغاز شد که ما 35 پروژه را با هم شروع کردیم ، مهم ترین ویژگی این35 پروژه این است که ما از معدن شروع کردیم و شعار ما نیز همین است که توسعه ما از معدن آغاز می شود.

وی از احداث یک نیروگاه در بوتیا به ظرفیت 500 مگاوات خبر داد و تصریح کرد: بخش گازی آن به ظرفیت 312 مگاوات تا پایان امسال وارد مدار تولید می شود و مابقی در سال 1401 به بهره برداری می رسد.

 

8275609e-b0b7-4302-be32-1bbe4b949814

 

 

فولاد زرند از مهمترین پروژه های زیست محیطی کشور است

ماشالله سهراب نژاد مدیر عامل شرکت فولاد زرند ایرانیان نیز با اشاره به افتتاح این مجموعه شامل تولید شمش فولاد و نیز پروژه خنک سازی کک متالوژی به روش خشک گفت: این پروژه از مهمترین پروژه های زیست محیطی در کشور به شمار می‌رود.

وی افزود: پروژه خنک سازی کک متالوژی به روش خشک با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن، سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال زایی ۵۰ نفر اجرایی شده و آماده بهره برداری است.

سهراب نژاد  با اشاره به افتتاح مجتمع فولاد سازی و خنک سازی کک به روش خشک زرند، تصریح کرد : با توجه به مزیت های معدنی از جمله معادن زغالسنگ استان کرمان عملیات اجرایی مجتمع فولاد سازی با هدف تولید فولاد به روش کوره بلند و در راستای تکمیل و توسعه زنجیره فولاد کشور با ظرفیت ۱.۷ میلیون تن شمش فولادی در سال ۹۲  آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت فولاد زرند ایرانیان خاطرنشان کرد: مجتمع فولادسازی زرند با سرمایه گذاری ۲۴۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال مستقیم دو هزار و ۳۰۰ نفر در شهرستان زرند توسط شرکت فولاد زرند ایرانیان از شرکت های زیر مجموعه هلدینگ عظیم میدکو ( شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه) احداث شده است.

سهراب نژاد با اشاره به فعالیت ۶ واحد اصلی تولیدی از جمله انباشت و برداشت، کلوخه سازی ،کوره بلند، فولاد سازی، ریخته گری و کارگاه اکسیژن در مجتمع فولادسازی زرند، ادامه داد: این کارخانه آخرین حلقه از زنجیر تولید فولاد و در تداوم سایر زنجیره های این صنعت از جمله  زغالشویی ۵۰۰ هزار تن، گندله سنگ آهن دو میلیون و ۵۰۰ هزارتنی، کنسانتره سنگ آهن ۴ میلیون تنی، کک سازی های یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن و فولاد سازی است .

وی یادآور شد: به دلیل محدودیت منابع آب در استان کرمان و لزوم صیانت از ذخایر ارزشمند زیرزمینی آب شرکت فوولاد زرند ایرانیان برای تامین آب مصرفی کارخانه‌ها مبادرت به سرمایه گذاری و اجرای شبکه فاصلاب شهری در کرمان و زرند کرده است.

مدیرعامل شرکت فولاد زرند ایرانیان، موضوع تامین آب را از مسایل اصلی در حوزه فولاد دانست و گفت: در حال حاضر کل مصرف آب این مجتمع از پساب فاضلاب کرمان تامین می شود و در آینده نیز با توسعه فعالیت ها، پساب فاضلاب  شهرهای کرمان و زرند ورد استفاده قرار خواهد گرفت.

سهراب نژاد تصریح کرد: در روزهای ابتدایی تولید میزان تولید روزانه ۱۵۰۰ تن است و در آینده به ۵ هزار تن می رسد و اگر در حوزه برق توفیقی ایجاد شود به زودی رقم بزرگی را به تولید کشور اضافه خواهیم کرد.

 

 

ایجاد اشتغال پایدار 300 نفربا بهره برداری از مجتمع آهک و دولومیت

الیاس ایران نژاد مدیرعامل شرکت گسترش و نوسازی معادن خاورمیانه (ممرادکو) نیز در این مراسم گفت: با آغاز بهره‌برداری از مجتمع آهک و دولومیت ممرادکو، معادن سنگ آهک و دولومیت منطقه کرمان فعال شده است و پیش‌بینی می‌شود که زمینه اشتغال پایدار ۳۰۰ نفر بصورت مستقیم در این طرح فراهم شود.

وی افزود: فناوری مورد استفاده در مجتمع پخت آهک و دولومیت ممرادکو، کوره‌های دوقلوی پیشرفته محسوب می شود که در نوع خود از کمترین میزان انتشار آلاینده‌ها و بیشترین بهره‌وری انرژی برخوردار بوده است.

به گفته ایران نژاد ، درباره فرآیند کار در این مجموعه اعلام شده که آهک و دولومیت پخته یا کلسینه شده دو ماده مصرفی در صنعت فولاد هستند که کیفیت، نحوه نگهداری و استفاده آنها روی محصول نهایی تاثیر بسزایی دارد.

 

f5deb6f1-5ae9-4f08-a64d-2224c16f213d

 

 

استفاده از فناوری «تانک بایولیچینگ» برای نخستین‌بار در جهان

مدیرعامل شرکت بابک مس ایرانیان نیز در این مراسم گفت:  عملیات اجرایی احداث این مجتمع از مردادماه سال ۹۰ در شرکت بابک مس ایرانیان آغاز شد که هم اکنون با افتتاح کامل آن ضمن معرفی جدیدترین فناوری جهانی دوستدار محیط زیست در تولید کاتد مس به ایران و جهان ۵۰ هزارتن ظرفیت تولید کاتد مس(معادل با ۱۵درصد) به ظرفیت تولید مس کشور افزوده می شود.

محمدرضا میرزایی  با اشاره به سرمایه گذاری بیش از چهار هزار میلیارد تومانی  مجتمع تولید کاتد شرکت بابک مس ایرانیان تصریح کرد: همچنین با افتتاح این پروژه اشتغال پایدار برای ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم فراهم می‌شود و مهمترین عاملی که این مجتمع تولیدی میدکو را در سطح جهان به یک نمونه بی‌بدیل تبدیل ساخته، استفاده از فناوری «تانک بایولیچینگ» برای نخستین‌بار در جهان در مقیاس صنعتی است.

به گفته وی، با افتتاح مجتمع تولید مس میدکو، شاهد معرفی جدیدترین فناوری دوستدار محیط زیست در تولید کاتد مس به ایران و جهانیان خواهیم بود که زمینه‌ساز ایجاد انقلاب جدیدی در فرایند تولید کاتد مس در جهان خواهد شد.

استفاده از این فناوری در تولید مس از جمله ویژگی های شاخص و خاص این پروژه است که سبب کاهش حدود ۴۰ درصدی سرمایه گذاری در تولید و نیز کاهش ۳۸ درصدی قیمت تمام شده را سبب شده است.

 

 

f5325a6e-fe74-4f01-a17c-935f3a4f846b

میدکو تجلی توانمندی بخش خصوصی در سازندگی کشور

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟