طبق گزارشهای مالی منتشر شده، سود خالص شرکت با کاهش چشمگیر 59 درصدی روبهرو شده، که علت اصلی آن سرمایهگذاری در پروژههایی بوده که بازده اقتصادی مطلوبی نداشتهاند.
علاوه بر این، تولید آهن اسفنجی در سال 1403 حدود 2 درصد کاهش یافته و تولید شمش فولادی نیز با افت 21 درصدی همراه بوده است. به طوری که میزان تولید شمش حتی از سال 1401 نیز کمتر شده است.
بررسی دقیقتر پروژههای جاری نشان میدهد که طرحهای ذخیرهسازی گاز mini LNG و احیای بختگان رهام پارس فاقد توجیه اقتصادی بوده و ممکن است هزینههای بیشتری را بر شرکت تحمیل کنند.
این شرایط، زیان جدی به سهامداران حقیقی و حقوقی وارد کرده است. سال گذشته،سهامدار حقیقی شرکت در مجمع عمومی این مسئله را مطرح کرد، اما با فرافکنی مدیرعامل وقت مواجه شد، بدون اینکه اقدام عملی برای اصلاح وضعیت صورت گیرد.
کارشناسان اقتصادی هشدار
طبق دادههای مالی منتشر شده، سرمایهگذاری در شرکتهای فرعی 230 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته، اما بازدهی مطلوبی نداشته است. در همین راستا، شرکت توسعه معادن و فلزات ارفع، مبلغ 380 میلیارد ریال پیشپرداخت بابت خرید گندله گلگهر انجام داده، اما این مبلغ تاکنون لاوصول باقی مانده است.
علاوه بر این، زیان انباشته شرکت 91 درصد سرمایه را شامل میشود و نتیجه عملیات سال مالی جاری نشاندهنده 122 میلیارد ریال زیان خالص است.
در ادامه این روند، شرکت لجستیک فولاد ارفع نیز 23.7 میلیارد ریال بابت خرید گندله، در قبال دریافت یک فقره چک تضمین پرداخت کرده که منجر به شکایت شرکت شده است.
با توجه به اطلاعات مندرج در صورتهای مالی و بررسی روند فعالیتها، تداوم فعالیت این شرکتها فاقد توجیه اقتصادی بوده و آینده آنها را با خطرات جدی مواجه کرده است. کارشناسان اقتصادی بر لزوم بازنگری در تصمیمگیریهای مدیریتی و سرمایهگذاریهای شرکت تأکید دارند تا از زیانهای بیشتر جلوگیری شود.
بحران اقتصادی در آهن و فولاد ارفع؛ پروژههای بدون توجیه اقتصادی، تولید، سود و سرمایه سهامداران را کاهش دادند
0 دیدگاه