کارنامه درخشان چادرملو با وجود محدودیت انرژی؛ عبور از برنامه‌ها و ثبت چند رکورد

سال 1403 در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با رشد تولید در محصولات گندله، آهن اسفنجی و شمش فولاد همراه بود و با وجود محدودیت انرژی، این شرکت ضمن عبور از برنامه‌های پیش‌بینی‌شده، موفق شد چند رکورد را به ثبت برساند.
کارنامه درخشان چادرملو با وجود محدودیت انرژی؛ عبور از برنامه‌ها و ثبت چند رکورد

به گزارش روابط‌عمومی چادرملو، طی سال 1403 کارخانۀ گندله‌سازی این شرکت با تولید 3,813,017 تن گندله آهن توانست 3 درصد بیشتر از برنامه اعلامی به تولید برسد. 

یکی دیگر از اتفاقات مثبت این کارخانه کاهش توقفات تولید به دلیل تعمیرات مؤثر در توقف سرد و افزایش 22 درصدی در تولید روزانه بعد از این تعمیرات بود. ضمن اینکه با کاهش 3 درصدی مصرف انرژی برق و 9 درصدی مصرف گاز، توانست به رکورد روزانه تولید 13,701 تن در تاریخ 22 بهمن 1403 دست یابد.

دیگران چه می خوانند:

 همچنین، تعمیرات اساسی و گسترده در توقف سرد شامل تعویض زنجیر تراولینگ گریت و قطعات مهم، به افزایش کارایی تولید منجر شد، به‌طوری‌که میزان ریزش گندله کاهش و راندمان سخت‌سازی به بیش از 97 درصد افزایش یافت.

کارخانه احیاء مستقیم مگامدول «چادرملو» هم موفق به تولید بیش از 678,574,1 تن آهن اسفنجی با کیفیت شد و علیرغم اعمال محدودیت‌های انرژی، از ظرفیت اسمی سالانه یک میلیون و 550 هزار تن کارخانه عبور کرد. 

این واحد تولیدی همچنین با عملکرد درخشان خود طی سال گذشته، افزایش تولید آهن اسفنجی به میزان 400,89 تن از محل مدیریت توقفات و رکورد بیشترین ساعت تولید بالغ بر 8 هزار و 304 ساعت از ابتدای بهره‌برداری را به ثبت رساند. 

تولید بیش از یک میلیون تن آهن اسفنجی داغ و انتقال آن به کارخانۀ فولادسازی نیز از جملۀ توفیقات کارخانۀ احیاء مستقیم مگامدول «چادرملو» در سال 1403 بود که در سایه همکاری و عزم مدیران پرتلاش و تمامی کارکنان و کارگران کوشا تحقق یافت.

کارخانه فولادسازی «چادرملو» نیز، ضمن تولید 735,028,1 تن فولاد در گریدهای مختلف با وجود 530 ساعت (معادل 22 روز) محدودیت انرژی، موفق به فروش 967,889 تن شمش فولاد به 69 شرکت داخلی فعال در حوزه فولاد و صادرات 408,209 تن شمش فولاد معادل 19 درصد از کل فروش به 4 کشور خارجی شد.

افزون بر این، فولادسازی جهت ایفای نقش موثر در اقتصاد ملی، موفق به فروش شمش به 146 شرکت داخلی فعال در زمینه فولاد و 19 شرکت خارجی از ابتدای بهره‌برداری به دلیل کیفیت بالا و تنوع گرید شمش‌های تولیدی شد.

در بهار گذشته نیز کارخانه فولادسازی دو حدنصاب جدید شامل رکورد ریخته‌گری 26 ذوب طی 27 فروردین‌ماه و 31 اردیبهشت‌ماه و رکورد تخلیه 25 ذوب از کوره قوس الکتریکی طی 28 فروردین‌ماه را به ثبت رساند. 

ثبت پایین‌ترین نرخ ضایعات کیفی از ابتدای راه‌اندازی مجموعه به میزان 11,0 درصد از کل تولید نیز حاکی از عملکرد مطلوب این واحد بود. 

این همه در حالی است که این مجموعه طی سال 1403 سه بومی‌سازی شامل بومی‌سازی ROD و Super Bolt نگهدارنده Arm روی Mast کوره قوس الکتریکی، بومی‌سازی عایق‌های مربوط به Arm و Mast کوره قوس الکتریکی و بومی‌سازی مجموعه کامل Slide Gate مخازن سیستم هات شارژ را نیز رقم زد.

از سوی دیگر باید به موفقیت‌های کسب‌شده در نیروگاه سیکل ترکیبی سرو «چادرملو» اشاره کرد که موفق به تولید 196,369,3 مگاوات ساعت شد. این رقم در مقایسۀ با سال 1402، 3,3 درصد و نسبت به پیش‌بینی برنامۀ تولید 8,2 درصد افزایش نشان می‌دهد.

این نیروگاه با تکرار موفقیت‌های خود و با تکیه ‌بر تلاش و مهارت نیروی انسانی متخصص، علاوه بر شکست رکورد تولید سال‌های قبل به میزان 424,33 مگاوات ساعت، موفق به کسب رتبۀ نخست در شاخص تحقق تولید صددرصد در پیک‌بار تابستان 1403 در بین نیروگاه‌های حرارتی کل کشور در ممیزی انجام‌شدۀ توسط شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی شد.

همچنین با شروع بهره‌برداری از دو واحد گازی خودتأمین به ظرفیت مجموعاً 366 مگاوات از 31 خردادماه و 11 مهرماه در نیروگاه سرو و تولید 110,785 مگاوات ساعت برق، سبب رفع محدودیت مصرف برق در کارخانجات مجتمع صنعتی در زمان‌های ناترازی انرژی به‌ویژه پیک مصرف تابستان شبکه برق شد. 

ضمن اینکه تولید 531,18 مگاوات ساعت برق در نیروگاه خورشیدی این نیروگاه، گامی ارزشمند در جهت  تأمین انرژی پاک و تجدیدپذیر محسوب می‌شود.

 افزایش استخراج و توسعه اکتشافات در معدن چادرملو 

از سوی دیگر مجتمع معدنی چادرملو در سال 1403 موفق شد برنامه‌های استخراج و اکتشاف خود را فراتر از اهداف تعیین‌شده اجرا کند. 

بر اساس گزارش عملکرد این واحد، میزان استخراج سنگ آهن از پیت شمالی چادرملو به 7,565,835 تن رسید که 108 درصد از برنامه پیش‌بینی‌شده را پوشش داد. 

همچنین در محدوده دره زریگان، استخراج سنگ آهن شش ماه زودتر از موعد انجام شد و به 86,973 متر مکعب رسید.

در حوزه اکتشافات معدنی، عملیات حفاری و مطالعات زمین‌شناسی به‌طور گسترده انجام شد. از جمله اقدامات مهم در این بخش، تکمیل عملیات اکتشاف و بهره برداری در آنومالی 10 در دهه فجر1403 بود که با حفاری بیش از 22 هزار متر گمانه اکتشافی در بخش‌های جنوبی و شمالی و شرقی این آنومالی بوده است.

بنا بر این گزارش، در بخش جنوبی آنومالی 10 عملیات استخراج سنگ آهن و باطله‌برداری با پیشرفت قابل‌توجهی همراه بوده است. از 900 هزار متر مکعب سنگ آهن هدف‌گذاری‌شده برای دو سال، در سال اول بهره‌برداری 200 هزار متر مکعب برنامه‌ریزی شد که تا پایان اسفند 390 متر مکعب استخراج شد.

گفتنی است ذخایر قابل توجه معدن آنومالی 10 و برنامه‌ریزی دقیق برای تولید، به زودی این محدوده را به یکی از مبادی اصلی تأمین خوراک مورد نیاز خطوط فرآوری مجتمع معدنی چادرملو تبدیل خواهد کرد.

همچنین چادرملو در سال 1404 نیز برنامه‌های گسترده‌ای برای تداوم اکتشافات و توسعه بهره‌برداری دارد که نشان‌دهنده استراتژی توسعه‌محور این مجموعه معدنی است.

کارنامه درخشان چادرملو با وجود محدودیت انرژی؛ عبور از برنامه‌ها و ثبت چند رکورد

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟