روش‌های توسعه سازوکار تامین مالی از طریق انتشار اوراق اجاره

مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس، در پژوهشی به بررسی روش‌های توسعه سازوکار تامین مالی از طریق انتشار اوراق اجاره پرداخته است.
روش‌های توسعه سازوکار تامین مالی از طریق انتشار اوراق اجاره

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، در پژوهش «بررسی روش‌های توسعه سازوکار تامین مالی از طریق انتشار اوراق اجاره» آمده است؛ اوراق اجاره یکی از پرکاربردترین انواع اوراق بهادار اسلامی در ایران و سایر کشورهای اسلامی است و به دلیل انعطاف بالایی که عقد اجاره نسبت به سایر عقود با کارکرد تأمین مالی دارد، می‌تواند سازوکار منعطفی بر مبنای عقد اجاره باشد.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد، برای بهبود سازکار فعلی اوراق اجاره و توسعه کاربرد آن جهت تأمین مالی متقاضیان، می‌بایست ضمن ادغام اوراق منفعت و اجاره، از اجاره موصوفه فی الذمه نیز بهره برد.

دیگران چه می خوانند:

افزون براین، ادغام اوراق منفعت و اجاره، منفعت و خدمات می‌تواند مبنای انتشار اوراق اجاره قرارگیرد و بانی با یک نرخ معین بر مبنای منافع و خدمات، اقدام به تأمین مالی کند.

هم‌چنین، با استفاده از سازوکار اجاره موصوفه فی‌الذمه می‌توان بر مبنای دارایی‌ها، منافع و خدماتی که در آینده به وجود خواهند آمد، تأمین مالی کرد.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد؛ اوراق اجاره موصوفه فی‌الذمه نیز می‌تواند ابزار مناسبی برای تأمین مالی پروژه باشد.

در بخش دیگر این پژوهش آمده است؛ یکی از مزیت‌های اصلی اوراق اجاره سادگی در انتشار و توانایی انطباق با ساختارهای پیچیده است. البته ناگفته نماند که معرفی اوراق اجاره موصوفه فی‌الذمه برای عملیاتی‌سازی آن در ایران و ادغام اوراق منفعت و اوراق اجاره، دو نوآوری موجود در اوراق اجاره هستند.

براین اساس، با توجه به خالی بودن سازوکارهایی برای تأمین مالی پروژه، اوراق استصناع برای تأمین مالی پروژه معرفی شده اما این اوراق تا کنون موفقیت چندانی در اجرا نداشته است.

در عین حال، اوراق اجاره موصوفه فی‌الذمه یا اجاره آتی نیز می‌تواند سازوکار خوبی برای تأمین این نیاز باشد.

یافته‌های این پژوهش حاکی از آن است که با ادغام اوراق منفعت و اوراق اجاره یکی از مشکلات اصلی اوراق منفعت مبنی بر نبود بازده ثابت برای سرمایه‌گذار و بانی، برطرف می‌شود.

همچنین، در این پژوهش، به کاربرد قرارداد اجاره در اوراق بهادار اسلامی منتشره در ایران، بررسی انواع اوراق اجاره در مصوبات شورای فقهی بورس مالزی، انواع دارایی پایه در اوراق اجاره، فرایند و مراحل انتشار صکوک (ساختار صکوک اجاره آتی)، کارایی عملیاتی ساختار اوراق اجاره آتی، مدل اجرای اوراق اجاره موصوفه فی‌الذمه در ایران نیز پرداخته شده است.

برای مشاهده متن کامل پژوهش «بررسی روش‌های توسعه سازوکار تامین مالی از طریق انتشار اوراق اجاره» کلیک کنید.

 

 

 

روش‌های توسعه سازوکار تامین مالی از طریق انتشار اوراق اجاره

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟